Fogorvos, fogászati rendelő és szájhigiéniai tanácsok

Esztétikai fogászat Budapest

Fogszuvasodás az esztétikai fogászaton

2021. január 03. - Fogdoktor

A fogorvos fogszuvasodási kezelése

esztetikai fogaszat kezelesA fogszuvasodás betegség, melyet a budapesti esztétikai fogászat fogorvosa gyorsan és hatékonyan képes kezelni. A megfelelő eljárás és módszer kiválasztása a 13. kerületi klinikán az első látogatásokon dől el. Sok esetben a megfelelő diagnózis felállítása csak szájsebész bevonásával lehetséges.

A fogszuvasodás esetei

A fogászati caries progressziója folytán a pulpában, majd a parodontium apicale szöveteiben kiváltott kóros események pathologiai alapjukat illetően azonosak a szervezet más helyén hasonló körülmények között lejátszódó folyamatokkal, de ezektől a megbetegedett terület anatómiai és histologiai szerkezete folytán számos lényeges vonatkozásban különböznek a fogorvosi vizsgálatok szerint. Ezért indokolt e folyamatok speciális pathologiájának részletes tárgyalása.

A fogorvos mindennapi gyakorlata szempontjából ezek symptomatologiájának alapos ismerete elengedhetetlen, hiszen ennek alapján diagnosztizálhatok s a diagnosis képezi — ha nem puszta szókép, hanem pathologiai folyamatot fejez ki — a racionális gyógykezelés kiindulópontját.

Kórfolyamatok a pulpában

A fogászati kórfolyamatok egy jelentős része a pulpában kezdődnek, s részben a pulpában, részben a parodontium apicale területén játszódnak le. A pulpában lejátszódó kórfolyamatok gyógykezelése a konzerváló fogászat klasszikus feladatai köze tartozik, a parodontium apicale területén lejátszódó fog-eredetű (odontogen) gyulladások therapiája tekintélyes részben szintén konzerváló fogászati feladat, bár esetenként sebészi beavatkozás is indokolt.

A parodontium apicale területén túlhaladt lobos kórfolyamatok gyógykezelése elsősorban szájsebészeti feladat ugyan, de célszerű a sebészi kezelést konzerváló kezeléssel koordinálni. Racionális gyógykezelés érdekében elengedhetetlen éppen ezért a konzerváló fogászatban ezen szövetek és szervek, szervrendszerek anatómiai és histologiai szerkezetének, biológiai sajátosságainak alapos ismerete.

Fogszuvasodás az esztétikai fogászaton. Néhány további érdekes téma olvasóink számára: fogak kezelése, esztétikai fogászat Budapest, fogorvos a 13. kerületben, fogfájás kezelése otthon.

A bejegyzés trackback címe:

https://goldendental.blog.hu/api/trackback/id/tr9716370698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása